Per Sant Valentí, regala literatura

Amb l’excusa de Sant Valentí, la Biblioteca Manuela Barber us vol recomanar dues novel.les gràfiques de Craig Thomson,  dues històries d’amor: Blankets i Habibi.

Craig Thompson  va nèixer a Traverse City, Michigan el 1975 i es va criar en una petita població rural de Wisconsin. Craig ThompsonÉs  un dels més destacats representants de la nova historieta nord-americana. Ha rebut quatre premis Harvey, dos premis Eisner i dos premis Ignatz, els guardons de còmics més prestigiosos del seu país.

Blankets (Astiberri 2004) explica com el protagonista viu la seva infància en una petita comunitat rural sota el pes del fanatisme religiós.

 

El viatge del protagonista gira en torn a la relació amb el seu germà, amb el món del dibuix i amb el seu primer amor. Una història commovedora, tendra,  tant sincerament narrada que et fa sentir com és enamorar-se. Aquest còmic va ser escollit el millor llibre de l’any per l’Associació Americana de Bibliotecaris i pel Time Magazine.

Habibi (Astiberri 2011): A través d’un paisatge de deserts, harems i un batibull de modernes deixalles industrials, Habibi explica la història de la Dodola i en Zam, una parella d’esclaus refugiats units per la casualitat, les circumstàncies i l’amor que sorgeix entre ells.Habibi A la vegada contemporània i intemporal, Habibi ens ofereix una història d’amor commovedora, una paràbola sobre la nostra relació amb la natura, la divisió cultural entre el primer i el tercer món, l’herència compartida entre cristianisme i islamisme i la màgia d’explicar històries.

A més, segur que trobes en la Poesia de la Setmana qualque poema per regalar al teu enamorat o enamorada.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: